15/2/18

Carme Junyent, del Grup Koiné, explica el caràcter depuratiu de la imposició lingüística: '“laimmersió” és bona perquè així els castellanoparlants no arriben a Batxillerat'




"(...) Carme Junyent és una d’aquestes gurús encarregada d’imposar-nos la llengua de TV3, y en este vídeo (min 22:24) expresa pensamientos que apuntan a un descarnado supremacismo lingüístico:

A l’escola la llengua vehicular ha de ser el català?

Jo crec que sí, perquè és una llengua … i això en certa manera ho hem comprovat. És a dir … si ara parlem de l’ensenyament públic, el que veus és que, fins a sisè, la llengua els iguala. És a dir, surten tots en igualtat de condicions.

 Un cop a l’institut, en molts casos, tu pots fer una predicció: que segons quina sigui la llengua familiar d’un nano, pots predir si arribarà a Batxillerat o no. (…) 

Però suposo que té molt a veure amb la posició davant del coneixement. Perquè, en definitiva, oposar-se a una llengua és oposar-se al coneixement. Doncs crec que això va molt lligat. Per tant, jo crec que sí”.

Ya lo ve: para el nacionalismo la lengua no es un modo de comunicarse, sino una herramienta de racismo lingüístico que nos imponen a modo de depuración. Superem el nacionalisme abans no ens converteixi en monstres.  (...)"                (Dolça Catalunya, 29/01/18)

No hay comentarios: